Ett minne blott!

Ett öres kolor???
Vart har dom tagit vägen?
Idag kostar en kola 670 svenska rikstaler och inte ett öre mer;)
Jodå! Ni läste helt rätt,haha
Vilken sort är det som är så dyr? Skulle vilja lyfta ett varningens finger för  Werther´s Orginal Cream Toffees..
 
I helgen så stoppade jag en av dessa godingar i munnen. Hade dessutom blivit varnad av Herr Lundin att ta det försiktigt med "garnityret" i munnen.
Ingen fara! Jag skall BARA suga på den. Skall inte ta en enda tugga på den . Bara suga och njuta. Och det gick ju faktiskt bra till en början. Men efter en stund i munnen så blir ju härligheten så dära klabbig och mjuk, ni vet. Och då måste man ju liksom bara rulla runt med den i munnen för att " samla" ihop den så att man kan fortsätta att götta sig. 
Och det var i detta ögonblicket jag kände att kolan plötsligt blivit hård igen. Ut åkte skiten,och vad tror ni satt fast i den bruna klumpen??? Jo, en fin liten stift tand, hahaha.
 
Så idag har jag gjort ett besök hos tandläkarn igen och fått den lilla rackaren fast satt igen. Och kostnaden blev 670:-. Så nu är det defenitivt slut suggit på kolor oxå. Vad finns det kvar då? Godis i spray form kanske.....
 
Ha en fin dag på er!
 
Då blir det till att bojkotta KNÄCKEN i jul.
Kära TOMTE! Skänk mig nya tänder...
/ Kram Suss

Sommartiden över...

 
 
Glöm nu inte att SOMMARTIDEN är över för denna gången.
I natt så går vi över till VINTERTID igen.
Vi ställer TILLBAKA klockan EN timme när vi går och lägger oss.
Allt för att tiden skall stämma när vi vaknar. Och har du då inte gjort rätt så kommer du att komma i mycket god tid till jobbet imorgon.
 
Sommartid: Man ställer FRAM sommar möblerna
Vintertid: Man ställer IN sommar möblerna
 
/ Kram Suss
 

Vems är vems...?

Har ni tänkt på detta?
Skulle det vara OK att slänga tillbaka löven som kommer ifrån grannen in igen över häcken???
Har åter varit ute i trädgården och krattat löv. Detta tillhör ett av höstens tråkigaste inslag. Jag ogillar att ta upp löven. Det är tungt, blött och jävla tråkigt. Man får ont både i axlar och stora blåsor i nävarna...och vem vill ha nävar som en skogshuggare. Jag skall ju tillhöra det kvinliga släktet och då för väntar sig den andra hälften att man skall ha silkes lena händer vid en eventuell " hudkontakt" och inte få ett " rivjärn" på rygg och lår, hihi.
Grannen har vegetation som inte jag har i trädgården, så man ser lätt var ifrån löven kommer. Jag är trädgårdens Sherlocks Holmes:):)
Har många gånger funderat på att slänga över hans löv tillbaka över häcken. För om han skulle kunna kratta upp sina blad lite tidigare så skulle jag slippa att få dom på  min täppa..Men det orkar dom väl inte.
Det är ju så mycket annat man måste göra för att inte störa sin granne. Fast endel saker är ju i osynliga regler.
Hålla ordning på tomten, klippa gräset ( men inte vid en tid punkt som stör), se till att underhålla sitt hus, inte ha fester som stör, inte öppna bordell( det blir för mycket trafik på gatan;);), se till att inte hunden och barn inte beträder grannens gräsmatta, inte slänga in sopor på granntomten utan lägga dessa i dom speciella gröna kärlen som står ut placerade vid varje hus osv...
 
Men det hära med att ta hand om sina löv.....
 
Tror jag nog skall ta och inskaffa en sådan hära liten leksak
till nästa höst: LÖVBLÅS!
 / Kram Suss

Allvar

Att ta ett " snack" med dottern om livets allvar,  hör väl inte till det bästa fredags nöjet man kan tänka sig. Men någor som är nog så nödvändigt. Det är ju så att man kan bli ned stämd ändå.
Tror inte jag skall gnöla igen om att det skulle vara roligt att vara runt 25-års åldern igen. Det är rätt så skönt att ha endel problem " bakom" sig, haha. Ni vet: kärleks problemen, livs frågorna ( som jag nog fortfarande inte fått svar på), har man valt rätt studier eller jobb. Kommer jag att bli gift och få barn?? Ekonomin - om man ens har någon. Skall man bli en SVENSSON eller skall jag se till att gifta mig rikt och bli en svensk "lyx hustru"......
Ni ser att det är bredd på livet och att ingen undran är mindre eller större än den andra...
 Att få vara ifred  när man går på toa.
Kan väl aldrig vara för mycket att be om....
 
/Kram Suss
 
 
 

Dag fem....

Äntligen FREDAG.......
Bästa, underbara, sköna och efter längtade dag. För i helgen är JAG äntligen ledig...Vilken dag gillar DU bäst???
/ KRAM SUSS

Årets första snö..

 

Klona Martin Timell...

Tänk om man kunde klona Martin Timell!
Pax för den andra hälften. För jag antar att hans fru vill behålla en del.
Satt och tittade på hans programm nu ikväll.. Han är ju helt makalös! Kan han allt???
Vilken karl, hahaha. Han spottar  i nävarna och hugger i. Han borrar och spikar så att spåna yr omkring honom.
Antar att hans fru aldrig behöver säg: - Martin! du måste se till så att huset blir målat, golvet lagt, tappesera klart i huset, fixa det, och det osv....
Vilket himmelrike. Hon behöver nog inte ens tänka tanken förrän,  Martin redan utfört önskad åtgärd. Hon kan ligga på det nygjorda soldäcket och höra på fågel sången...javisst ja! eftersom  Martin är så effektiv så håller han väl på att hamra och borra någon stanns runt tomten;);)
 
Martin i full action....
 
 
Ja, vad har man själv för person då???
 
Haha! Naturligtvis så åkte man på en nitlott innom bil reperationen och hus renovering. 
Man fick en KRONBLOM;)
Och alla som läst Kronblom , vet att den mannen inte arbetar ihjäl sig...
 
/ Kram Suss

Skryt eller vad???

Vilken tur att " jag bryr mig inte...tillståndet tycks vara över;).
Satt mig ner en stund och tog mig in på Mertrafik.se. Det var ett tag sedan. Det är ju kul att se vad andra skriver. Och rätt som det är så hittar man oxå någon intressant blogg man kan läsa en bra stund och som ger något. Och som man tack  kan man ge en kommentar. Gillar ju själv att få någon form av reaktion över vad man skrivit.
 
Men något som slog mig och som jag funderar över är detta: 
En del bloggar tycks ha en förkärlek för att visa andra bloggare sin översikt över sin statestik av besökare. Antalet kan variera emellan 100 besökare upp till 700 besökare. Och det är ju jätte roligt för bloggaren att ha så många intressanter till sina väl ihop knåpade rader. Men varför finns det då bara noll eller en stackars kommentar då?????
Finns det något bra svar på detta????
 
 
 
Då har jag hellre få men trogna besökare som ger en kommentar eller två..
Men sedan så förstår jag oxå att det kan vara svårt att svara alla om man skulle få en 50:tio kommentarer.
Man har ju inte all tid i världen att sitta vid datan.
För det " kostar" att ligga på topp;);)
/ Kram Suss
 

" Jag bryr mig inte..."

Varning för  ett " gnäll" inlägg!
 
Sonen: Jag hittar inte mina dinosarier! ( jag bryr mig inte...)
Dottern: Jag behöver nya jeans! ( jag bryr mig inte...)
Dottern: Jag har kärleksproblem! ( jag bryr mig inte...)
Maken: Jag behöver en stryken skjorta! ( jag bryr mig inte...)
Chefen: Vi behöver dra in på folket, så därför så får ni som jobbar uträtta mera och " springa" fortare! ( jag bryr mig inte...)
Samhället: Vi måste spara så därför så kan vi inte anställa mera folk till dagis, fritids, skolor och äldre vården! ( jag bryr mig inte...)
Världen: Idag kommer det att utbryta ett världs krig! ( jag bryr mig inte...)
 
Idag så " bryr jag mig inte.." För idag är det enda lediga dagen på hela veckan. Så idag tänker jag bara BRY MIG OM MIG SJÄLV...
Jag skall göra det jag känner för. Ladda mina batterier med, några baljor kaffe, ta en sväng på stan, gå och sola en stund. Utföra lite motion som stärker kropp och själ. Ja, om så himlen faller ner så skall jag inte bry mig. Och det behöver jag ju inte bry mig mera heller , för då finns det ju ingenting mera att bry sig om......
 
Men om världen fortfarande står kvar imorgon, så blir det annat. Då bryr jag mig mer än väl om vad som händer och sker omkring mig. 
 
Våga inte komma nära och spräcka min bubbla idag.
Idag lever jag i min värld.
Imorgon kommer jag åter.
Det kallas visst för återhämtning. 
Att våga säga nej och ändå överleva.
 
/ Kram Suss
 
 

1 Oktober.......

Finns det någon mera otrevlig månad än Oktober?
 
Inte hos mig i alla fall. Då kan folk snacka om fina höstdagar med hög luft, vackra höst färger i gult, rött, grönt och gredelint, svamp i skogen och älg jakt. MEN detta är inget jag  " köper".
Oktober är för mig en månad som är regnig ( mer än vanligt), grå, disig och allmänt tråkig. Skulle gladerligen kunna vara utan den.Och idag visar den sig ifrån sin rätta sida. Det är precis som jag säger. Ett pissväder utan dess like. Och för att slippa att titta ut, skall jag gå ner till källaren och stryka lite. Det blir man i alla fall lite glad av, haha
 
 
Ha en bra dag i pissvädret!
/ Kram Suss
 
 

RSS 2.0