Sjukhus vistelse....

Igår morse så sa Alex AJ! , när han skulle kliva upp ur sängen på morgonen för att gå till dagis.
Har du ont??
- Det gör ont i mitt ben!, sa den lille killen. JÄTTE ont!
Vi tar lite alvedon, så försvinner det nog sa jag.  Små barn kan ju ha växtvärk i sina små ben. Barn växer ju så att det knakar ( inte för att jag har hört det någon gång, ändå har jag tre barn, hihi).
Sagt och gjort! han fick lite " lalledon" men inte försvann det onda inte. Han ojjade sig mer och mer. Det är nu man som förälder börjar att bli lite orolig......
- Mamma ge mig ett handtag! Jag kan inte gå!
Man såg att han inte kunde stödja på benet när han skulle gå och borsta tänderna.
Vad gör man? Man kan ju inte låta han gå till dagis när han inte kan stödja och förflytta sig själv. Personalen kan ju inte gå och bära honom.
Någon får stanna hemma och ta han till vårdcentralen. Det blev Herr L ( vi stannar hemma varannan gång, här delas den biten lika). Det är inte bara ett företag som skall drabbas.
Herr L ringde och fick en tid på vårdcentralen.
Väl där kunde dom inte göra mycket eftersom dom inte har till gång till röntgen eller ultaljudsundersökning.  Så med en remiss till akuten bar det iväg igen. Men vid en nämre koll så var det till SKENE! En resa på 8 mil ENKEL resa. Då skall ni veta att vi på vägen har passerat vårat nämsta sjukhus ( Borås lassaret) Och dit är det BARA 4,5 mil. Visst är det skratt retande.. Väl ner kommen till Skene så visar det sig att dom har slutat med barn avdelningen för flera år sedan. Dom är lite undrande till vad Herr L gör där. Han säger som det är med remissen viftande i handen. En sköterska ringer då tillbaka till våran vård central och undrar vad dom har för sig, efter som dom skickar patienter dit ner....? Men eftersom dom redan var där så kunde dom ju ta röntgenbilderna. Sagt och gjort. Röntgen bilderna togs och sedan fick Pappa och son åka upp till Borås igen och sätta sig på akuten. Och alla som någon gång har besök " detta väntans sal" vet vilken jävla tid allt tar!
Och inte var denna dagen något undantag.....
Vänta, vänta, vänta, vänta och åter vänta......
Dom satt på akuten ifrån halv fyra på em till kl 23,45 då dom hade fått ett rum på avdelningen. Då får ni även räkna in tiden på vårdcentalen och väntetid på Skene.  Så samanlagt blev tiden ifrån 11, 30 till 23,45.
12 TIMMARS vÄNTAN MED ETT BARN!!!! HUR KAN BARA DETTA FÅ VARA MÖJLIGT?????

Hur skall man göra för att få akuterna runt om i landet att få mindre och kortare vänte tider. Detta är ju så att man drar sig för att åka om man inte är DÖDS sjuk....Skall det vara så hära. Skulle inte politiker och landsting kunna göra något??? Nästa gång det är val och om någon tänker ta upp " akutfrågan" skall det partiet få min RÖST. Sedan bryr jag min inte vilken färg det har och om så det skulle vara " jävuls partiet"......:):)

Titta! Min lille son tillhör nu " Alingsås tvätteri",hihi

Han hade något som kallas för " förkyldningshöft"! Det blir en vätske ansamling i höften som gör ont. Det kan komma efter en förkyldning( men han har inte varit förkyld). Det tar 4 - 7 dagar innan det försvinner. Det är värktabletter som gäller. Min stackars lille son.. Det finns många konstiga sjukdommar som barn kan få. Eller vad säger ni om: Mul och klöv sjuka ( precis som korna). Utslag på barnen. Analfluss, ser ut precis som en halsfluss, men den sitter i rumpan och behandlas med penecillin  osv. Vart kommer all skit ifrån???

 

Mamma!  Jag vill inte sova här!

Nehe! vem vill det! Sjukhus är ingen rolig miljö att vistas i. Men när man är dålig och behöver vård så känns det tryggt. Dom ville behålla honom för att se att det inte blev värre under natten. Så Herr L och Alex fick sova över. Men dom hade inga övernattnings grejer med sig. För vem hade räknat med att dom skulle vara kvar.. Så det blev lite provesoriskt, haha

 

Inte är det en " hotell buffe" som serveras. Men skall väl vara glad att man får mat alls. För under vänte tiden på akuten så är det inte mycket man får i magen om man inte har egen  matsäck med sig.

 

Dessa "lustig kurrar" kom in på rummen för att underhålla barnen en stund. Alex gillade dom. Här skall han då smälla såpbubblorna som tanten blåser, haha

Det går han in för med " liv och lust"....

 

Dom kom hem nu i eftermiddag. Recept på värktabletter och vila med följde. Och det är ju inte lill prinsen sen att utnyttja. Han ligger i tv soffan och tjoar än efter det ena och andra. Dom är för söta dom små liven...

Ha en bra kväll på ER!

Någon som har någon kommentar angående akut problemmet?????

/ Kram Suss


Kommentarer
Postat av: Maria

Det e fan inte klokt att man ska behöva vänta så länge....det kvittar om det är ett barn eller kanske en ensam äldre förvirrade människa eller bara en helt "normal" Svensson....

Det är all kritik mot detta!!!!!!

2011-06-15 @ 22:25:33
URL: http://mariagladsax.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vilket bedrövligt väntrum sen när man sitter där i timme efter timme.

Idag blev jag varse om nedragning inom vården som drabba mig och många med mig och läkare hänger inte med. Det är verkligen en brytningstid inom vård i dag det är enskild sjukförsäkring som kommer gälla i framtiden. Den offentliga skärs ner med kniv. Det tas fram metoder och mediciner som det inte finns några pengar till. Det är tragiskt. Likadant finns det ungdomar som vill utbilda sig till läkare och har högsta betyg med det finns inga utbildningsplatser. Det är bättre vi bemannar våra vårdcentraler med läkare från alla världens länder som vi inte kan kommenicera med och missförstånd uppstår. Men det var ju inte högt intresse att rösta vid omvalet till landstinget så länge alla bli charmade av den blå färgen så kommer Sverges karta ritas om med neddragningar och det kommer inte att återställa det som varit tidigare. Titta bara på sjukförsäkringen. Hoppas han kryar på sig er lille plutt.

2011-06-16 @ 01:19:27
Postat av: Henrik Olsson

Det är förjävligt att det ska behöva ta så lång tid att få hjälp - och dessutom att man ska slussas runt hit och dit. :/Hoppas att han snabbt bli bra!

2011-06-16 @ 05:22:52
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Mystjejen

Ja det är inte klokt, jag har oxå väntat länge många ggr.....suck kryar på till sonen

Kram

2011-06-16 @ 08:09:36
URL: http://blogg.mystjejen.se
Postat av: AnnaE

Man blir f-n mej mållös!!:((

Att det bara får gå till så??

Typiskt så typiskt!

Tyvärr är det så överallt!

Hoppas han mår bättre!Kram

2011-06-16 @ 08:29:02
URL: http://AEsblogg.bloggplatsen.se
Postat av: Jonnie

men stackars liten, hoppas att han mår bättre nu :)

2011-06-16 @ 08:39:56
URL: http://www.Alwaysfabulous.se
Postat av: Jonnie

haha ja visst e de konstigt att de får plats :)

2011-06-16 @ 13:00:30
URL: http://www.Alwaysfabulous.se
Postat av: Mariette

Skönt det inte var nåt allvarligt och att han mår bättre nu. Men visst är det för jäkligt med dessa väntetider, nästan så man drar sig för att åka in faktiskt. Häromdagen bröt sonens kompis handleden och dom satt på akuten heeeela natten, kul.

2011-06-19 @ 12:01:04
URL: http://mariettesrora.blogg.se/
Postat av: Nilla

Hej!

Hoppas att lillkillen mår bättre nu.

Kram Nilla

2011-06-21 @ 19:29:23
Postat av: Ellie

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte alltid man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D.

2011-07-12 @ 13:27:21
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0