Sveriges nationaldag......

Detta är väl ett av Sveriges regerings sämre förslag... Att göra denna dag till en helgdag....!
Det är ju ingen vits med detta enligt mig. Vi kunde gott haft kvar våran annadag pingst i stället. Vi tjänade ju inte någon dag på detta heller! Det är väl bättre med 3 dagar sammanhängande ledighet än två??? Dom tog ju bara bort en dag ifrån pingsten för att istället göra Nationaldagen röd, hihi.

Vi svenskar vet ju inte hur man skall fira sitt lands dag! Jag säger då bara det! Kolla av norrmännen! DOM VET HUR MAN SKALL GÖRA!
Där går folk " man ur huse" ALLA firar! Gammal, ung, medelålders, dagis, skolbarn, arbetare, kungen m.m. You just name it!! Man viftar med sina flaggor och man firar högt i tak. Man njuter! Man äter gott. Man är glad och man är glad att man är en liten norrman som står på sig....Det tutas och stojjas på gator och torg...
Vad gör vi svensken då????
Inget speciellt inte! Här i stan så blir det väl som vanligt 1 - 15 stycken som följer med i Sverige tåget - Dom tågar ifrån torget fram till hotellet.. En liten tur som tar högst 15 min ( stan är inte stor inte, hihi). Där hålls ett litet tal av någon " mera känd" gubbe. Och när hans sista ord ringat ut har alla redan hunnit försvinna. Man vill ju inte att någon skall se att man gått i Sveriges national tåg...då kan man ju bli tagen för en " mupp"
Ibland är musikanterna flera än dom som tågar med. Finns det något folk som kantar vägen då och viftar med den gul - blåa flaggan??? Nej! Inte det heller...Man vill ju inte skämma ut sig. Polisen kan ju komma och plocka in en för man kan ju bli tagen för att man har intaget berusande drycker på allmän plats. Stadsborna tror ju att så fort någon är glad och stojjar lite, så rings polisen för att rapportera att någon stör ordningen. Så vem faan vill bli intagen på självaste nationaldagen och missa det stora firandet genom att sitta i fylle cell...

Nej! Ta bort dagen och låt oss fira våran nationaldag innom husets fyra väggar. Det är ju svenken van vid. Här skall man inte försöka att bryta en lång och trogen  tradition inte, hahaha
JAG ÄR SÅ GLAD ATT JAG ÄR SVENSK.......

Våra kära flagga. Låt den svaja i vinden och sträcka sig upp emot skyn.......En dag som denna!!
/ Kram Suss

Kommentarer
Postat av: Mariette

Ja säg inte att det inte händer nåt, till oss kommer kungen med frugan kan du tro. En annan sover då eftersom jag jobbar natt och inte får åka hem förräns om en timme =)

Ha en riktigt härlig nationaldag! (hur du nu väljer att fira den)

2011-06-06 @ 06:48:20
URL: http://mariettesrora.blogg.se/
Postat av: Mystjejen

Önskar dig en underbar nationaldag Kramar fina <3

2011-06-06 @ 14:55:00
URL: http://blogg.mystjejen.se
Postat av: erika(jyringen)

danmark hade nationaldag igår och danskarna firar heller inte som norrmännen...sv.jo du john blund är inte en man att lita på :P

2011-06-07 @ 01:29:51
URL: http://jyringen.blogg.se/
Postat av: Anonym

En namninsammling för att återföra vår annadag pingst igen som helgdag. Nu för tiden är pingsten en vanlig helg inte alls något extra, blev vi överkörda? eller ville vi verkligen ha det så? Nej!

2011-06-08 @ 01:30:37
Postat av: Maria

Det var ganska lustigt när jag körde till jobbet i måndags. Lyssnade på radion och hon som pratade konstaterade att det var ju inte så många som jobbade just denna dagen! Det var ju poliser, de som jobbade på radion och taxiförare!!!!!!!!!!

Men vi då???????????????

Kram

2011-06-08 @ 06:56:45
URL: http://mariagladsax.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0